-
Öne Çıkan Turlar
Osmanlı-Türk Eserleri, Trak Uygarlığı, Bulgar Ortodoks Manastırları.. Svilengrad’da Meriç Nehri üstünde Mimar Sinan eseri 20 gözlü muhteşem Eski Köprü, Filibe’de Balkanlar’ın en eski camisi Murad Hüdavendigar-Cuma Camii, bir Ortaçağ kültür başkenti Veliko Tarnovo, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’nde yer alan üç eser Kazanlık Trakya Mezarı, Sveştari Tümülüsü, Nesebar ve daha nice yer..
Tek kişilik oda farkı: 255 €
Kadıköy Evlendirme Dairesi otoparkı önünden sabah saat 04.00’te, Taksim AKM önünden saat 04.30’da rehber ve otobüsümüzle buluşuyoruz. Trakya TEM Otoyolu ile İstanbul’dan hareket ediyoruz. Yaklaşık 260 km ya da dört saat sonra Kapıkule hudut kapısına varıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından Bulgaristan’a geçiyoruz. Sınırın geçtikten hemen 20 km sonra Svilengrad’a (Mustafapaşa) geliyor ve Meriç Nehri üstündeki muhteşem Eski Köprü’yü (Stari Most) görüyoruz. 20 gözlü bu taşköprünün eski adı Cisri Mustafa Paşa Köprüsü ve 1529 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilmiş. Ziyaretten sonra Svilengrad’dan ayrılıyor ve ve bir buçuk saat sonra Eski Zağra’ya varıyoruz. Eski Zağra Osmanlı’ya isyan eden alim Şeyh Bedreddin’in 1416 yılında bizzat kendi çevresindekiler tarafından etkisiz hale getirildiği yer. Şeyh Bedreddin, buradan o sırada Serez’de bulunan Sultan Mehmed Çelebi’ye götürülüyor ve orada idam ediliyor. Ziyaretin ardından Eski Zağra’dan ayrılıyor ve yarım saatlik bir yolculuk sonrasında Kazanlak’a (Kazanlık) geliyor ve burada UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi‘nde yer alan Trakya Mezarı’nı geziyoruz. Bu mezar MÖ 4. yüzyıla tarihlenir ve ölümü bir şenlikle kutlayan Trakya gömü gelenekleri ile ilgili birbirinden eşsiz duvar resimleri vardır. Ziyaretten sonra Kazanlık’tan ayrılıyor ve iki saatlik bir yolculukla Plovdiv’e (Filibe) geliyoruz. Filibe’nin tarihi bölgesinde yürüyüş turu yapıyoruz. Roma Amfitiyatrosu, Roma Stadyumu, Balkanlar’ın en eski camisi Cuma Camii-Murad Hüdavendigar Camii (1364), İmaret Camii (1445), (Balkan fatihlerinden Lala Paşa’nın oğlu Şehabüddin Paşa Camii ve Türbesi), Çifte Hamam (16. yüzyıl ortası) (Kazasker Mustafa Efendi yaptırmış), Saat Kulesi (1808), ve Stari Grad yani eski şehir kısmındaki Kaleiçi Mahallesi 18-19. yüzyıl Osmanlı evlerini ve Hisar Kapı’yı görüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Filibe’de otelimizde.
Sabah kahvaltının ardından otelimizden ayrılıyoruz ve iki saatlik yolculuktan sonra ve Sofya’nın 20 km kadar güneyindeki Vitosha Dağı eteklerinde bulunan Bulgaristan Ulusal Müzesi’ne geliyoruz. Müze binası eskiden Bulgaristan Halk Cumhuriyeti diktatörü Todor Jivkov’un olarak kullanılıyordu. Müzede Bulgaristan tarihinin tüm evrelerinin yer aldığı sergileri geziyor sonra da müzeden ayrılıyoruz. ve yarım saatlik yolculuk sonrası şehir merkezine varıyoruz. Sofya’da Aleksandar Nevski Memorial Kilisesi (Bulgaristan’ın 93 Osmanlı-Rus Harbi sonrasında bağımsızlığına kazanmasında Rus ordusunun etkisini hatırlatmak üzere Rusya’nın Ortaçağ’daki bu ünlü hükümdarının adıyla ve 1882-1924 yılları arasında Neo-Bizans tarzında inşa edilmiş), Sveta-Aya Sofia Kilisesi (Burada 4. yüzyılda burada inşa edilmiş iki kilisenin yerinde 6. Yüzyılda Bizans bazilikası tarzında inşa edilmiş, Sofya’nın en eski kilisesi), Sveti Georgi Rotundası’nı (6. yüzyılda bir pagan tapınağının yerinde inşa edilmiş, 16. yüzyıldan sonra da cami olarak kullanılmış) ziyaret ediyoruz. Öğlen yemeği molasının ardından Ulu Camii’yi (1494 yılında Koca Mahmud Paşa yaptırmış, günümüzde Arkeoloji Müzesi) ve yanındaki Paşa Sarayı’nı (Rumeli Beylerbeyi Konağı), Sofu Mehmed Paşa-Kara Camii’ni (1528, Mimar Sinan eseri, Grav Ignatiev Caddesi 25) ve Banya Başı Camii’ni (1566 yılında Kadı Seyfullah Efendi yaptırmış, ibadete açık), ziyaret ediyoruz. otelimize varıyoruz. Konaklama ve akşam yemeği Sofya’daki otelimizde.
Sabah kahvaltımızın ardından iki saatlik yolculuk yapıyor ve Bulgaristan’ın tarihi başkenti Veliko Tarnovo’ya geliyoruz. Burası Yantra Nehri üzerinde kurulmuş bir Ortaçağ kültür şehri ve üç tepe üzerinde kurulmuş olan eski şehir “Çarlar Şehri” adıyla da biliniyor. 1186 yılından 1393 yılında Osmanlılar tarafından fethedilene kadar Bulgar Krallığı’nın başkenti olmuş. Ulusal Diriliş Müzesi’ni (1872 yılında şehrin Osmanlı valisi için inşa edilmiş ve Bulgaristan’ın 1879 yılında bağımsızlığını kazandıktan sonraki ilk parlamento binası) ve Kırk Azizler Kilisesi’ni (1230) ziyaretin ardından Tsarevets Kalesi‘ne çıkıyor ve içinde bulunan Ortaçağ eserleri Sveti Dimitar Kilisesi’ni görüyoruz. Sveti Dimitar Kilisesi’nde 1185 yılında Bizans’a karşı başlayan isyanın neticesinde İkinci Bulgar Krallığı kurulmuş ve isyanı başlatanlardan Petar tahta çıkmıştır. Kırk Azizler Kilisesi ise 1230 yılında Bizans’a karşı kazanılan Klokotnitsa’daki zaferin anısına inşa edilmiş. Öğlen yemeği molasının ardından Veliko Tarnovo’dan hareket ediyor ve birbuçuk saatlik yolculuk yapıyor ve Targovishte’ye (Eski Cuma) geliyoruz. Burada Kız Ana Türbesi’ni (16. yüzyıl, imaret kısmı harap durumda) ziyaret ediyor, yarım saat sonra da Deliorman Bölgesi’nin en büyük Türk şehri Hezargrad’a (Razgrad) geliyor ve İbrahim Paşa Camii’ni (1615) ve bu caminin yanındaki Saat Kulesi’ni (18. yüzyıl) görüyoruz. Ziyaretten sonra otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeğimiz yerel tadlar ve müzik eşliğinde yerel bir restoranda olacaktır.
Kahvaltının ardından otelimizden hareket ediyor ve 45 dakikalık yolculuktan sonra Sveshtari Köyü yakınlarındaki UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’yer alan ve MÖ 3. yüzyıla tarihlenen Trakya Tümülüsü’nü ziyaret ediyor ve mezar içinde bulunan Karyatid heykelleri görüyoruz. Ziyaretten sonra Sveshtari Köyü’nden ayrılıyor ve iki saatlik yolculuğun ardından Karadeniz kıyısındaki Varna’ya’geliyor ve öğlen yemeği molası veriyor ve ardından MÖ 6000 yılına ait eserkeriyle ünlü Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Varna’dan hareket ediyor ve iki saat sonra UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Nesebar’a geliyoruz. Bu tarihi şehirde yürüyüş turumuzu yapıyoruz. 9. yüzyıla tarihlenen Bazilika ve Pantokrator Kilisesi’ni ziyaret ettikten sonra Nesebar’dan ayrılıyoruz. 1.5 saatlik bir yolculuğun ardından da Bulgaristan-Türkiye Dereköy Hudut kapısına varıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından Türkiye’ye geçiyoruz. Gece İstanbul’a varıyoruz.
Tur fiyatına, yasayla zorunlu kılınan Zorunlu Paket Tur Sorumluluk Sigortası dahildir. Bu sigorta poliçesi 1618 Sayılı Yasanın öngördüğü şartları taşımakta olup Acente ve Havayolu şirketinin iflası halinde kullanılan bir teminattır.
Tur ücretine Seyahat Sağlık ve İptal Sigortası dâhil değildir. Dileyen misafirlerimiz mücbir sebeplerle son anda turun iptal edilmesi halinde toplam tur bedelinin yüzde 75’ine kadar iade almayı mümkün hale getiren iptal sigortası dahil, Tıbbi tedavi teminatları, Bagaj kaybı, gibi teminatların geçerli olduğu ek sigortayı alabilirler. Bu ek sigorta ve güvence paketini tur kayıt esnasında en geç 24 saat içerisinde alınmalıdır. Sonrasında alınan sigortalarda ise iptal teminatı hariç Sağlık ve bagaj kaybı gibi diğer teminatlar geçerli olmaktadır.
Sözü edilen ek teminatları kapsayan sigorta poliçesi bu tur için kişibaşı 30.-Eu olup dileyen misafirlerimiz tur kayıt esnasında yaptırabilirler. 70 yaş ve üstü misafirlerimize %100 sürprim uygulanmaktadır.