-
Öne Çıkan Turlar
4 – 9 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek Paskalya Zamanı Girit turumuz hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki formu doldurun, sizi arayalım.
Paskalya Terimi ve Kökeni
– Paskalya terimi İbranîce “Pesah” kelimesinden gelir ve “dokunmadan geçmek” anlamındadır. Grekçe ve Latincede ”pascha” olarak karşılanan kelime Batı dillerine de geçmiştir.
– Yahudilikte Paskalya
“Pesah; İsrailoğulları’nın Mısır’daki esaretten kaçışına veya İsrailoğulları’nın ilk doğan çocuğunun canının bağışlanmasına ve bunun her sene bir bayram olarak hatırlanmasına gönderme yapar.
– Hıristiyanlığın ortaya çıkışıyla birlikte “pascha”, Hz. Îsâ’nın insanlığın günahı için kendini feda ederek çarmıha gerildiği ve sonra yeniden dirildiği inancıyla özdeşleştirilmiştir.
– Hz. İsa, Son Akşam Yemeği ve Paskalya
İncil’e göre Hz. Îsâ, Fısıh bayramında havarileriyle yediği yemeğin ertesinde çarmıha gerilmiştir. Fakat son akşam yemeğinde havarilerine söylediği gibi ölümünün üçüncü günü olan pazar günü dirilmiştir.
– Pazar Günü Hristiyanlar İçin Neden Önemli?
Bu hadiseyle bağlantılı biçimde erken dönemlerden itibaren Hıristiyanlar pazar gününü haftanın en kutsal günü, Fısıh bayramı haftasını da yılın en kutsal dönemi olarak kutlamışlardır.
– Boyalı Yumurtalar Ne İfade Ediyor?
Paskalya yumurtaları, kırmızı renkle boyanarak Hz. İsa’nın dirilişini sembolize eder ve Hristiyan geleneğinde doğurganlığın ve yeni bir yaşam döngüsünün başlangıcını simgeler.
– Yahudilere göre ise…
Yumurta Hamursuz Bayramında sert kabuğu sebebiyle metaneti, yası ve direnci sembolize eder.
Paskalyayı Girit’te yaşamak için formu doldurun, detaylar için sizi arayalım.